2018 KİHEP mezunlarından, Emine ben. Mezun diyorum çünkü KİHEP bir okuldur benim için. Kadına haklarını, özgüveni, eğitimin önemini öğretir. O öğreticilerden biri olan grup yönlendiricimiz sevgili Duygu’ya ve eğitimlerin bize ulaşmasını sağlayan herkese bir kez daha teşekkür etmek isterim buradan.
KİHEP eğitiminde birçok bilgi edindim. Birkaçını uygulama şansım oldu. Bunlardan bir tanesini sizlerle paylaşmak isterim. Ben KİHEP’ten sonra eğitime verdiğim önemi kadın platformlarında paylaşmak için yaşadığım ilçenin Kent Konseyi “Kadın, Siyaset ve Eğitim Meclisi”ne üye oldum ve bildiklerimi uygulama fırsatı buldum. Şimdi ilçemizde yeniden KİHEP eğitimlerinin verilmesini sağlamak, ilk projelerimden biri olacak. Daha fazla kadının eğitimlere katılabilmesi, kendine güvenen ve haklarını bilen kadınlar olabilmelerine destek olmak için.
Bugünlerde çokça konuştuğumuz bir konuya da değinmeden geçemeyeceğim. Dünyaca ortak bir kader yaşıyoruz. Covid-19 hakkında şahsi bir gözlemim var. İnsan ve kadın deyince, hep kendime sorduğum bir soru vardı: “Kadın hakları, kadın sığınma evi” kavramlarının başında neden sadece kadın ibaresi vardır? Bu örnekleri çoğaltabiliriz, ayrımcılığın sonu yok. O, şu, bu, öteki vs. Oysa ki Covid-19 virüsü, kadın, erkek ayrımı yapmayan insanla beslenen bir virüs.
Ortak kaderden bahsetmişken virüslü günlerden öğrendiğimiz birçok şey gibi ayrımcılığı aşıp, birbirimize İNSAN olarak bakabildiğimizde çok şeyin değiştiğini görebilme umudumu hiç kaybetmek istemiyorum. Duygu ve isimlerini bilmediğim ekip arkadaşları ve tabi dünyadaki birçok kadın, bu umudu yaşatmak için var gücüyle çalışıyor. Sen de katılmak ister misin bize?