Kadınlardan

KİHEP İyi ki Var!

13 yıldır belediyede çalıştığım iş hayatım boyunca sosyolog olarak görev yaptığım kadın danışma merkezlerinde, engelli merkezinde, sosyal hizmet merkezlerinde ve şu an bulunduğum sosyal politikalar ve eşitlik biriminde kadınlarla yaptığım çalışmada her bilgi alışverişi ve yönlendirme bana hep kendimi iyi hissettirmiştir.

Ancak kendimde eksik gördüğüm yerler var, hala öğrenmem gereken şeyler olduğunu biliyorum. Öğrenme ve öğrendiklerimi aktarma isteğimi gerçekleştirmek kolay olmuyor. Özellikle yerel yönetimlerde çalışmak demek bürokratik engelleri aşmaya çalışmak ve kadınlarla çalışma olanağını kendi çabalarımla yaratmak demek olduğu için onlara fayda sağladığımı düşündüğüm çalışmaları zaman zaman zorlukla gerçekleştiriyorum. Bu çalışmalar sırasında kadınların çoğu hakkına ya da bu haklarına nasıl erişebileceklerine dair bilgi sahibi olmadıklarını gördüm.

KİHEP ile tanışmama vesile olan KİHEP Eğiticisi Sevgili Meral’e beni yüreklendirdiği için çok teşekkür ediyorum. Boşanma arifesindeyken 1 yaşında kızım ve annemle nasıl eğitime katılabilirim düşüncesi beni gerçekten çok zorladı. Sevgili KİH-YÇ Derneği ve kadın arkadaşlarımın desteği ile 15 günlük eğitim sürecini kızım ve annem ile birlikte giderek tamamladım. Bu benim için çok kıymetli çünkü çalışan kadınların yaşadığı güçlükleri bilen ve deneyimleyen biri olarak ben eğitime ailemle katılabilmiştim. KENDİMİ GÜÇLÜ HİSSETTİM, O DAYANIŞMA İÇİNDE YALNIZ DEĞİLDİM! Bana “Bunu yapabilirsin” diyen her kadına ve KİH-YÇ derneğine tek tek çok teşekkür ederim. İyi ki gidip o güzel işbirliğinin içinde var oldum.  Yaşadığım zor bir sürecin ortasındayken duygularımı, düşüncelerimi, haklarımı, özgüvenimi ve cesaretli olduğumu farklı yaşamlara sahip 25 kadınla beraber fark ederek, kendimi ifade edebilmiş olmanın gururunu yaşadım.

Ben bir kadınım ve gücümün farkındayım! Öğrenecek çok şey var. Yeter ki bir adım atabilelim! Bilgilenmek, iş birliği yapmak, dayanışmaya ortak olmak, örgütlenmek bana hep iyi geldi. Bu nedenle, KİHEP’in yeri benim için çok kıymetli. Eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bilgilendikçe biz kadınlar, kendimizle ilgili pek çok konuda bilinçlenip kendi yolumuzda ilerleyebiliyoruz. KİHEP bende yarım kalmış pek çok bilgimi tamamladı; farkındalığımı, bakış açımı olumlu yönde değiştirdi. Bilginin ulaşılabilir olması da çok önemli.

Biz kadınların, kadının insan hakları eğitimini almış olması, bir kadın olarak yaşadığı toplumda bir birey olarak kendi bedeni hakkında söz sahibi olabilmesi, kendi kararlarını verme gücüne inanması, bunların yanı sıra ekonomik hakları, cinsel hakları, doğurganlık hakları, kendi başlarına hareket edebilme haklarını bilmesi çok önemli. Benim kadınlara bu farkındalığı ulaştırabilen bir el olmam beni mutlu eden son olur.

Haklarını ve yasaların uygulanabileceğini bilmeyen kadınlarla dayanışma içinde olan, kendi mücadelesini ve örgütlenmesini yapmaya çalışan ve bunu en faydalı ve başarılı şekilde kadınlara ulaştırmayı amaçlayan değerli KİHEP programı iyi ki var! Günümüzde, kadınların var olan haklarını yok sayan bir bakış açısıyla karşı karşıyayız. Ben bir kadın olarak haklarımdan vazgeçmiyorum!

TÜM KADINLARI KUCAKLIYORUM.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM…

40. Sayıyı Görüntüle >

Yorumları Görüntüle

Yanıtla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

EN ÇOK OKUNANLAR

Copyright © 2020 Kadının İnsan Hakları. Tüm Hakları saklıdır.
Mor Bülten, Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği'nin süreli yayınıdır. Mor Bülten'de yazar ismi ile yayınlanan yazılardaki görüşler yazara aittir ve bunların derneğimizin görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.

Yukarı