Kadınlardan

“Şimdi adımlarımı daha sağlam ve daha cesaretli atıyorum”

Merhaba, ben Şenay. 1981 İstanbul doğumluyum. Her ne kadar İstanbul`da doğmuş olsam da 2004 yılına kadar İstanbul’u hiç görmedim. Bebekken Gaziantep’in Nizip ilçesine göç etmişiz. Çocukluğum ve gençliğim Nizip’te geçti. Okul okuyamadım maalesef. Rahmetli babam “kız çocukları okutulmaz” diyenlerden olduğu için ilkokulu bitirdiğimde beni okuldan aldılar. Hayatımın belki de en çok ah çekip üzüldüğüm noktasıydı okuyamamak. İlkokul öğretmenim çok iyi bir kadındı, bir gün okulun bahçesinde yanıma gelerek “Şenay ileride ne olmak istiyorsun?” dedi. Sanki o an ciğerime hançer saplandı, bilmiyordu ki sadece ilkokulu okuyup okuldan alınacağımı. Ağlayarak “Öğretmenim ben hiçbir şey olamayacağım” dedim. Çok zeki, başarılı bir öğrenciydim. Öğretmenim itiraz etti “Hayır, kesinlikle okumalısın sen. Gerekirse evinize gelip babanızla konuşurum” dedi. Ve geldi de. Babama o kadar yalvarsa da babam “Hayır, bizde kız çocukları okumaz” dedi. Biz 6 kardeşiz, ben 3 numarayım. Canım anam bizi çok güzel yetiştirdi, hep kol kanat gerdi. Bize baba yokluğunuz hiç hissettirmeyen anamın şefkatini hala içimin en derininde hissediyorum. Rabbim başımızdan eksik etmesin, hala korur kollar bizi.

19 yaşında, 2001 yılında evlendikten sonra 3 yıl Bitlis’te yaşadım. Sonra eşimin işi gereği 2004 yılında doğduğum ama hiç görmediğim İstanbul’a geldik. Belki de 2004 yılı aralık ayı benim yeniden doğduğum yıl oldu ve bütün hayatımı şekillendirdi İstanbul. İstanbul önce birey olmayı, kendi kararlarımı almayı, anne olmayı, kadın olmayı, özgürce istediğim gibi yaşamayı kısacası İstanbul her şeyimi bana geri verdi. Kendimi tanıdım. KİHEP’li olduktan sonra da kazandığım bu haklarımın resmi belgesi oldu. Kadınların hangi haklara sahip olduğunu KİHEP’li olduktan sonra daha çok öğrendim. Öğrendikçe daha da güçlendim. Şimdi adımlarımı daha sağlam ve daha cesaretli atıyorum. Ama bunların hepsini belki de İstanbul’da olduğum için biliyorum. O yüzden İstanbul’u çok seviyorum. Hande ile yolum iyi ki kesişti. Hande ve KİHEP eğitimi olmasaydı bu yazıyı asla yazamazdım ve sizlerle tanışamazdım. İnanıyorum ki her şey bundan sonra daha güzel olacak.

Sevgi ve saygılarımla…

41. Sayıyı Görüntüle >

Yorumları Görüntüle

Yanıtla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

EN ÇOK OKUNANLAR

Copyright © 2020 Kadının İnsan Hakları. Tüm Hakları saklıdır.
Mor Bülten, Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği'nin süreli yayınıdır. Mor Bülten'de yazar ismi ile yayınlanan yazılardaki görüşler yazara aittir ve bunların derneğimizin görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.

Yukarı