Kadınlardan

“KİHEP bana güç veriyor”

Sosyal hizmet uzmanı olarak görev yaptığım Küçükçekmece Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Eşitlik Merkezi’nde kadınlarla çalışma yaptığım her alan bana büyük bir güç kaynağı olmuştur. Benim KİHEP’le tanışma sürecim henüz gönüllü olarak çalıştığım bir yerel yönetim kurumunda adını duymamla başladı. Çok fazla merak ve heyecan duyduğum ve eğiticisi olmak için hayal kurduğum bir eğitim programıydı. Aradan yıllar geçti ve KİHEP görev yapmış olduğum kurumda beni buldu.

Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Eğitici Eğitimi’ne katılmak kadınların var olan haklarını onlarla paylaşmam ve dayanışma ağını örmem için bana cesaret ve güç verdi.

Bu süreç, ilçenin bir ilki olan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı sürdürülen, kadını sosyal ve ekonomik anlamda destekleyen Hünerli Eller Çarşısı Kadın Emeği Projesi’nde üreten kadınlarla başladı.

Birlikte üretim yapan birçok kadın, birbirinden farklı bir sürü renk… KİHEP  sona erdiğinde “İyi ki KİHEP var!” dedim. Hak bilinci yükselen kadınlar arasındaki dayanışma ağı gün geçtikçe arttı. Grup oturumlarında edinilen bilgilerin diğer kadınlarla paylaşılması ve sonucunda “Ben de bu eğitime katılmak istiyorum.”,  “Ben de bu dayanışma ağının bir parçası olmak istiyorum.” söylemlerini duymak bana büyük bir umut ve mutluluk verdi.

Üretim yapılan çarşıda deneyimlerin kadınlar arasında paylaşıldığını, kadınlar arası iletişimin arttığını ve kadın dayanışmasının güçlendiğini gözlemlemek; bana, kadınların hayatın her alanında daha bilinçli adım atmalarına destek olan KİHEP’in tüm kadınlara ulaşması gerektiğini düşündürüyor.

Son olarak KİHEP eğiticisi olmak, kadınların yaşadığı toplumda bir birey olarak ekonomik hakları, cinsel hakları, doğurganlık hakları gibi hakları olduğunu paylaşmak, kadınların bilinçlenmesi ile kurulan dayanışma ağının bir parçası olarak hissetmesini sağlamak, farkına vardığı hakkını bir başka kadına ulaştırdığını görmek; KİHEP’in bir gün mutlaka her kadının hayatına dokunup hakları konusunda bilinçlenmelerine destek olacağına dair bana güç veriyor. Hünerli Eller Çarşısı’nda üreten kadınlar artık haklarının farkında ve gün geçtikçe dayanışmamız büyüyor.

Sonsuz teşekkürler KİHEP!

Dayanışmayla…

42. Sayıyı Görüntüle >

Yorumları Görüntüle

Yanıtla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

EN ÇOK OKUNANLAR

Copyright © 2020 Kadının İnsan Hakları. Tüm Hakları saklıdır.
Mor Bülten, Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği'nin süreli yayınıdır. Mor Bülten'de yazar ismi ile yayınlanan yazılardaki görüşler yazara aittir ve bunların derneğimizin görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.

Yukarı